DOA -doa Ku... Ya Allah....

... اشهد ان لا إله إلا الله وأشهد ان محمد رسول الله .....YA ALLAH...AMPUNKAN AKU ....Bimbinglah Aku di jalan -MU.. TETAPKAN AKU DALAM KASIH SAYANGMU, ......AMPUNKAN SEGALA KESALAHAN dan DOSA-DOSAKU..DOSA DAN KESALAHAN KEDUA IBU BAPAKU..DAN SEMUA MUSLIMIN MUSLIMAT....KUMPULKAN AKU BERSAMA PARA NABI DAN RASUL...YA ALLAH ...KEKALKAN AKU DAN KETURUNANKU DALAM ISLAM DAN BERIMAN KEPADAMU....YA ALLAH.YA ALLAH, HIDUPKAN AKU DALAM KEADAAN MERENDAH DIRI, MATIKAN AKU DALAM KEADAAN MERENDAH DIRI DAN BANGKITKAN AKU (PADA HARI QIAMAT) DI DALAM GOLONGAN ORANG-ORANG YANG MERENDAH DIRI.. استغفر الله العظيم ASTAGFIRULLAHALAZZIM....سبحان الله...SUBHANALLAH ...الحمد لله..ALHAMDULILLAH...الله أكبر..ALLAHUAKHBAR.....ALLAHUMA SOLLIALA SAYIDINA MUHAMMAD....WAALA ALIMUHAMMAD..........

Isnin, 25 Mei 2015

* PLASTIK BOCOR *

by: Sahabat
Hati-hati dengan plastik bocor. Kita ambil wuduk dengan sempurna tapi membazir air (plastik bocor)

Kita solat, sedekah, baca Quran, pegi haji dan umrah banyak kali tapi kita membuat fitnah tentang orang.. So (plastik bocor)

Kita memberi banyak sedekah kepada orang miskin tapi kita mempergunakan dan melukai mereka (plastik bocor)

Kita bangun Tahajjud, puasa dan taat pada Allah tetapi kita memutuskan tali silaturrahim dengan keluarga (plastik bocor)

Kita puasa dan sabar dengan ujian lapar dan dahaga tetapi kita bersumpah, mengganggu, mengacau dan tidak boleh kawal marah kita (plastik bocor)

Kita pakai abaya dan tudung tapi minyak wangi kita berbau kuat (plastik bocor)

Kita muliakan dan layan baik tetamu kita tetapi bila dia balik, kita cakap belakang pasal semua kekurangan dia (plastik bocor)

Kita berkorban kesenangan kita demi anak dan suami tetapi kita merungut setiap masa membuatkan mereka rasa bersalah (plastik bocor)

Kita bekerja bersungguh-sungguh tapi kita kerja hanya untuk menunjuk-nunjuk...(plastik bocor)

Kita berdoa mohon keampunan, Allah beri kamu sakit, kita mula merungut sehingga membuat orang di sekeliling kita merasa tertekan (sedangkan sakit merupakan pengampun dosa) (plastik bocor)

"Jangan kita kumpul semua amalan baik kita dalam plastik bocor. Kita berusaha mengisinya tapi dengan senang ia jatuh tumpah ke bawah!"

Muhasabah diri

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Follow by Email