DOA -doa Ku... Ya Allah....

... اشهد ان لا إله إلا الله وأشهد ان محمد رسول الله .....YA ALLAH...AMPUNKAN AKU ....Bimbinglah Aku di jalan -MU.. TETAPKAN AKU DALAM KASIH SAYANGMU, ......AMPUNKAN SEGALA KESALAHAN dan DOSA-DOSAKU..DOSA DAN KESALAHAN KEDUA IBU BAPAKU..DAN SEMUA MUSLIMIN MUSLIMAT....KUMPULKAN AKU BERSAMA PARA NABI DAN RASUL...YA ALLAH ...KEKALKAN AKU DAN KETURUNANKU DALAM ISLAM DAN BERIMAN KEPADAMU....YA ALLAH.YA ALLAH, HIDUPKAN AKU DALAM KEADAAN MERENDAH DIRI, MATIKAN AKU DALAM KEADAAN MERENDAH DIRI DAN BANGKITKAN AKU (PADA HARI QIAMAT) DI DALAM GOLONGAN ORANG-ORANG YANG MERENDAH DIRI.. استغفر الله العظيم ASTAGFIRULLAHALAZZIM....سبحان الله...SUBHANALLAH ...الحمد لله..ALHAMDULILLAH...الله أكبر..ALLAHUAKHBAR.....ALLAHUMA SOLLIALA SAYIDINA MUHAMMAD....WAALA ALIMUHAMMAD..........

Rabu, 16 Disember 2015

SEBELUM TIDUR -TUNAiKANLAH EMPAT PERKARA

RASULULLAH SAW BERPESAN KEPADA FATIMAH, PUTERI BAGINDA. 

“WAHAI FATIMAH JANGAN KAMU TIDUR SEBELUM Menunaikan Empat Perkara, Iaitu Khatam Al Quran, Mendapat Keredaan Seluruh Umat Islam, Memastikan Akan Mendapat Syafaat Dari Para Nabi, Dan Menunaikan Haji Dan Umrah”. 
Wahai Rasulullah, jika begitu bilakah masanya aku boleh tidur.

Rasulullah SAW lalu menjawab,

Sebelum kamu tidur hendaklah membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 3 kali kerana ia menyamai berkhatam Al Quran.

Berselawatlah kamu kepada ku dan nabi-Nabi sebelum ku, bagi membolehkanmu mendapatkan syafaat ku dan syafaat para nabi.

Bermohonlah kepada Allah agar mengampunkan seluruh umat Islam, bagi mendapat keredaan semua umat Islam.

Bacalah- “SUBHANALLAH WALHAMDULILLAH WALA ILLA HA ILLAWALLAH ALLAHUAKHBAR, kerana dengan membacanya ganjaran sama seperti mengerjakan haji dan umrah.


Wallahua’lam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Follow by Email