DOA -doa Ku... Ya Allah....

... اشهد ان لا إله إلا الله وأشهد ان محمد رسول الله .....YA ALLAH...AMPUNKAN AKU ....Bimbinglah Aku di jalan -MU.. TETAPKAN AKU DALAM KASIH SAYANGMU, ......AMPUNKAN SEGALA KESALAHAN dan DOSA-DOSAKU..DOSA DAN KESALAHAN KEDUA IBU BAPAKU..DAN SEMUA MUSLIMIN MUSLIMAT....KUMPULKAN AKU BERSAMA PARA NABI DAN RASUL...YA ALLAH ...KEKALKAN AKU DAN KETURUNANKU DALAM ISLAM DAN BERIMAN KEPADAMU....YA ALLAH.YA ALLAH, HIDUPKAN AKU DALAM KEADAAN MERENDAH DIRI, MATIKAN AKU DALAM KEADAAN MERENDAH DIRI DAN BANGKITKAN AKU (PADA HARI QIAMAT) DI DALAM GOLONGAN ORANG-ORANG YANG MERENDAH DIRI.. استغفر الله العظيم ASTAGFIRULLAHALAZZIM....سبحان الله...SUBHANALLAH ...الحمد لله..ALHAMDULILLAH...الله أكبر..ALLAHUAKHBAR.....ALLAHUMA SOLLIALA SAYIDINA MUHAMMAD....WAALA ALIMUHAMMAD..........

Rabu, 5 Oktober 2016

CiNTa RasuLuLLah

۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ 
    وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞

"Perbanyakkan membaca zikir kepada Allah. Berzikirlah dengan hati yang hadir, berzikirlah dengan kekhusyukkan dari dalam hati kita. Dengan banyak berzikir, maka Allah akan menolong kita. Dengan sentiasa berzikir, maka Allah akan melepaskan kita dari belenggu-belenggu kesulitan yang kita hadapi".
[Al-Allamah Al-Musnid Habib Umar Bin Muhammad Bin Salim Bin Hafidz Hafizhahullah]
۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ
    وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞

"Seorang mukmin itu hidup di atas dunia ini bagaikan seorang tawanan. Sedang berusaha membebaskan dirinya daripada penawanan tersebut, dan ia tidak akan pernah merasa aman, kecuali apabila dia bertemu dengan Tuhannya". 
                                                              [Imam Hassan Al-Basri Rahimahullah Taala]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Follow by Email